13 Temmuz 2017 Perşembe

Uzman web sitesi tasarimi

Uzman web sitesi tasarimi nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen kişi veya firmalar hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Uzman web sitesi tasarimi yaptırırken nelere önem verilmeli?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için dikkat etmeniz gereken bazı kurallar vardır;

  • Uzman web sitesi tasarimi yaptıracağınız kişi veya firmaya ne istediğinizi açıklayıcı bir şekilde açıklayan dökümanları iletmelisiniz logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir düşünceniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak kişi veya firmaya bıraktıysanız, ön çalışma isteyebilirsiniz.
  • Mutlaka bir sözleşme yapın ve anlaşmanızda istediğiniz tüm özellikleri en küçük ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, anlaşmanızı mutlaka okuyun.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden onaylamayın, genelde web tasarım bittikten sonra yönetim paneline uayarlama yapılır. Bu nedenden dolayı mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunların hepsi ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız çok dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir internet sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalabilirsiniz.
  • Web dizayn hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Uzman web sitesi tasarimi seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı maddeler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) kompres edilerek ve görseller sıkıştırılarak sağlanmaktadır.
  • Uzman web sitesi tasarimi mutlaka duyarlı (responsive) tasarıma sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Uzman web sitesi tasarimi fiyatları ne kadardır?

Uzman web sitesi tasarimi için ortalama fiyatlar firmadan firmaya değişmekle birlikte birçok firmada aynıdır. Freelance olarak yapan şahısların ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte sebepleriyle birlikte açıklayacağım.

İstanbul web dizyan ajansları özel web tasarımı ortalama 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sayfası tasarımları 1.200-4.000 tl arasındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıda belirtildiği gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne kadar.

Freelance iş yapanların giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları firmalardan %20 - %60 daha düşüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder