17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu makalemde profesyonel web yazılım hizmeti almak isteyen firma veya şahıslar için dikkat etmesi gereken birçok durumu açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken neye dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken dikkat etmeniz gereken hususlar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti profesyonel, tecrübeli kişilerden alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca verim almak için programlanır. Eğer yazılım gerçekleşirken geleceğe dönük kodlama yapılmazsa belirli bir zamandan sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye muhtaç kalırsınız çünkü standartlar gözetlenmez, standarların gözetilmediği bir programı farklı web yazılımcısı geliştirmekte zorluk yaşar, ya geliştiremez yada uğraşmak istemez yada daha kötüsü geliştirmek için fahiş ücret ister.
  • Kısır kodlama veya geliştirilebilir kodlama tercihi yapmalısınız. Geliştirilebilir kodlama, standartların uygulandığı, ekip çalışması sırasında yada başka yazılımcıların programı ele aldığı zaman sorun çıkmadan geliştirebileceği yazılımlardır. Siz programı yapan şirketle ilişiğinizi kesseniz bile başka bir profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi çok fazladır. Çünkü belirli zamanlarda yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızlandırma düzeltmeleri vb. özellikler çıkmaktadır. Geliştirilmez bir web yazılım sadece kodlayıcısının düzenleyebildiği, farklı web yazılımcının özelleştirmek istediği zaman hatalar yaşayacağı web program tipleridir.
  • Web yazılım maliyeti yüksek bir hizmet türüdür. Bu hizmeti alırken ne aşırı ücretlere nede fazla düşük ücretlere itibar etmeyin. Örnek vermek gerekirse üç kurumdan teklif aldınız birisi 3.000 tl teklif verdi, birisi 6.000 tl dedi, bir tanesi 1.500 tl teklif sundu buradan anlaşılırki bu yazılımın fiyatı aşağı yukarı 3.000-6.000 tl civarındadır. Bundan yukarı veya alçak ücretler %10 farklılık gösterebilir. Daha cüzi yada uçuk ücretlere aldanmayın.
  • Arzu ettiklerinizi detaylı bir tarzda açıklayın. Web program yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz gerekmektedir. Arzu ettiklerinizi iyi bir biçimde aktardıktan sonra notlar alınacak ve fiyat teklifleri hazırlanacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir ücretlendirme yapılacaktır. Fiyatlandırma yapılırken sizin değersiz bulduğunuz yada söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler ücrete dahil edilmez. Sözleşme izalandığında artık o özelliği istemeniz durumunda ya ikinci güncellemeye bırakılır veya yapılmadan proje teslim edilir. Örnek olarak başıma gelen bir durumdan bahsedeyim bir web yazılımı için anlaştık. Proje bir veri kayıt programıydı, istendiği gibi yazılmaya başlandı %80'lik bölümünü bitirdim. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğer bu içerikler devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından onaylanması gerekliymiş, araştırdım sitenin apisi bulunmuyordu. Projeyi iptal ettim. Sizde böyle bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. Kurumsal dünyada şahıslar veya şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi içeren bir sözleşme yapın. Yapılacak işleri, varsa örnek web siteleri içine alan kapsamlı bir sözleşmeyi muhakkak yaptırmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alacakların yaptıkları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web programlama ajanslarıyla çalışmamaları yer alır. Ajansların şikayet edilebileceği yüzlerce kuruluş olmasına rağmen, freelance kişilere iş yaptıranlar. Bunu kanıtlayamazlar bile.
  • Ücretlerine kapılma. Birkaç firma ile görüşüldükten sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Tabiki bu bir tercih meselesi ama şöyle bir düşünün ucuzlukmu, kalitemi. Çok ucuza yaptıracağınız bir web program sizi nasıl ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder